Saray Tavan Dekorları , Söve Modelleri

Söve nedir

            Söve, dış cephelerde pencere kenarlarında dekoratif amaçlı kullanılan ürünün adıdır. Yüzeyinde kaplama veya kumlama yöntemiyle akrilik bulunmaktadır.
            Söve, cephe mantolama malzemeleri ile kullanıldığında yapılara estetik bir görünüm kazandırır. Pencere alt ve üstlerine kullanılan malzemeye taç ve denizlik adı verilmekle beraber söve de denilebilir. İngilizcede window trim veya molding adı verilir.

            Söve ne demek

            Yapılarda ısı  yalıtım malzemesi mantolama ile beraber kullanılan ve pencere kenarlarında kullanılan dekoratif amaçlı ürünün adıdır.

            Söve modelleri

            Söve modelleri ürünün tasarımına ve ebatlarına göre değişkenlik gösterir. Her firmanın kendi hazırladığı modeller bulunmaktadır. Söveler ve diğer taç, denizlik, kat silmesi gibi ürünler müşterinin talebine göre özel ölçü ve ebatlarda üretilebilmektedir.

            Söve fiyatları

            Söve fiyatları ürünün boyutuna göre değişmektedir. Ortalama 5x10 bir söve ürünün fiyatı 2,5 tl civarındadır. Taç ve denizlik gibi desenli sövelerin fiyatları 10 tl ye kadar piyasada mevcuttur.

            Söve çeşitleri

            Piyasada 3 çeşit söve bulunmaktadır.
Akrilik kaplamalı, püskürtme ve kumlama söve ürünleridir.
Bunlardan en fazla tutulan ve kaliteli olanı akrilik kaplama diğer adı ile çekme yapılmış ürünlerdir.

            Söve makinası

            Söve imalatında ana makine olarak iki makina kullanılmaktadır. Cnc kesim makinası ve akrilik kaplama makinasıdır. Cnc makinası, hazır EPS bloklarına form vermek için kullanılan ve sıcak tel ile kesim yapan makinadır. Kaplama makinası ise ürünün dış cephe şartlarına uyum sağlayabilmesi için akrilik esaslı harç ile kaplayan makinadır.

            Söve kaplama

            Söve kaplamada 3 çeşit sistem kullanılır.

                        Akrilik kaplama (çekme)

            Söve ve mantolama malzemelerin akrilik çekme  makinesi  kullanılarak yüzeylerinin kaplanmasıdır. Bu şekilde imalatı yapılan ürün en sağlamı ve esnek olandır. Ürün yüzeyi rijittir.

                        Püskürtme

            Çekme makinasına girmeyen payanda, köşe taşı gibi ürünlerin kaplamasında kullanılan sistemdir. Fasarit tabancasından akrilik harç sulandırılarak atılır. Ürün yüzeyi portakal yüzeyine benzer bir görünü alır.

                        Kumlama

            Bu sistem en ucuz sistemdir. Ürün yüzeyi tırtıklıdır.

Saray Tavan


Ayrıca delle dekor tarafından sağlanan saray tavan modelleri ile evinizde veya işyerlerinizde kendinizi sarayda gibi hissetmenizi sağlayacaksaray tavan dekorlarına delledekor.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
saray tavan








Yorumlar