Çocuk Gelişim Uzmanı

Çocuk gelişim uzmanı dendiğinde bir çok insanın ilk anda dikkatini "uzman" kelimesi çekiyor. Çocuk gelişimi çok hassas bir konu; iyi araştırılmalı , iyi gözlemlenmeli ve herşeyden önemlisi farklı görüşlere saygı göstererek, sentez yapılarak sonuca gidilmeli. Her çocuk farklı olduğu gibi ; her çocuğun doğduğu ortam, ülke , yakın çevresi , maddi ve manevi koşulları da farklı...
Hal böyle olunca çocuk gelişim uzmanlarının aldığı eğitim üniversiteyle sınırlı kalmıyor tabii ki; sürekli bir öğrenme sürecinin içindeler ... Böylece değişen dünyada her daim taze bilgilerle çocuklara ve ebeveynlere yol gösterebiliyorlar.

Her anne baba , özellikle ilk çocuklarında farklı zaman dilimlerinde bir çok bocalama evresi geçirirler . Bu bocalama dönemlerinde çocuk gelişim uzmanlarında yardım almak, kaynaklara başvurmak ve hatta güncel seminerleri takip etmek , kendi çocuğumuzun kişiliğini göz ardı etmeden en doğru tepkileri vermeleri için onlara yardımcı olacaktır.

Çocuk gelişim uzmanları sorunları çözmekten çok , bizi doğru soruları sormaya , cevaplara kendi kendimize ulaşmamızı sağlamaya katkıda bulunurlar.
Bizler de çocuklarımı gözlemleyerek, uygun zamanlarda doğru tepkiler vermeyi öğreniriz.

Sibel Özdemir

Yorumlar